top of page

No Collections Here

Sort your projects into collections. Click on "Manage Collections" to get started

Tarieven

De begeleiding van een vroedvrouw is erg waardevol, maar wat kost het nu eigenlijk? Hieronder vind je alle info terug over de tarieven.

Als vroedvrouw ben ik geconventioneerd en werk ik volgens de derdebetalersregeling. Dit wilt zeggen dat de mutualiteit instaat voor de kosten van de consultaties, zowel pre- als postnataal.

Prenatale consultaties (consultaties als je zwanger bent) gaan door bij Bloei Multidisciplinaire Praktijk. Dit is gelegen op de Steenweg 67, 3540 Berbroek.

Voor elke begeleiding, ongeacht wanneer deze begeleiding van start gaat, vragen wij (in samenwerking met Freya & Lisa) een eenmalige zorgforfait van 225 euro.

Deze zorgforfait bedraagt:
​- Verwerkingskosten bij de opmaak en opvolging van jouw medisch dossier.
- Alle medische materialen die nodig zijn tijdens de consultaties.
- De wachtdienst: wij zijn 24/7 bereikbaar voor onze patiënten tijdens de zwangerschap, de arbeid en tot 1 jaar na geboorte.
- Kilometervergoeding
- Kosten voor de praktijk
- Eventuele parkingkosten

Dit brengt ook als voordeel met zich mee dat er een goede samenwerking kan zijn tussen verschillende zorgverleners. De regels van de GDPR worden steeds in acht genomen. Dit wilt zeggen dat niet alle medische informatie zomaar gedeeld zal worden.

De afrekening van deze zorgforfait krijgen jullie een viertal weken na de geboorte door middel van een factuur.

De overige kosten worden via de derdebetalersregeling aangerekend aan de mutualiteit.

Voor ons verdient elke vrouw een vroedvrouw. Heb jij recht op een verhoogde tegemoetkoming, laat het mij dan weten.

Prenataal heb je recht op 12 bezoeken bij de vroedvrouw. Dit is inclusief de bezoeken bij de vroedvrouw in het ziekenhuis.

Postnatale bezoeken (wanneer je bevallen bent) gaan door bij jouw thuis. Na het ontslag in het ziekenhuis kom ik tot dag 5 na de geboorte elke dag bij jullie thuis langs. Daarna betaald de mutualiteit nog 6 huisbezoeken terug, tot jouw kindje 1 jaar oud is. Meestal worden deze visites nog ingepland rond dag 10, op 2 weken, 3 weken, 4 weken, (5 weken) en 6 weken na de geboorte. Op doktersvoorschrift kunnen er extra bezoeken ingepland worden indien nodig.

Momenteel ben ik werkzaam in volgende regio’s: Hasselt, Herk-De-Stad, Halen, Lummen, Zolder, Alken, Geetbets, Sint-Truiden, Diepenbeek, Zonhoven.

Staat jouw gemeente niet tussen de lijst? Neem gerust contact met mij op.

bottom of page