top of page

Lichaamswerk

5356DE2B-4EA0-46B0-8516-B1A4128F46D8.jpeg

Taking care of yourself 

is part of taking care of others

Deconventioneren.png

Prenatal Peace

Waarom een zwangerschapsmassage?

Deze massage werkt heerlijk verlichtend op de bekende zwangerschapskwaaltjes en is volkomen veilig voor je baby. Sterker nog, uit onderzoek is zelfs gebleken dat massage tijdens de zwangerschap een goede uitwerking heeft op de ontwikkeling van de foetus. Het masseren van de spieren zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, hierdoor worden afvalstoffen ook beter afgevoerd. Een zwangerschapsmassage kalmeert je zenuwstelsel. Door de aanrakingen stijgt je oxytocine-gehalte wat op zijn beurt weer zorgt voor dat gelukzalig gevoel! Dat heb je nodig want een zwangerschap kan best een stresserende periode zijn.

 

Hoe verloopt een zwangerschapsmassage?

Alvorens we starten met de massage houden we een kort prenataal consult. Terwijl je geniet van je thee, krijg je een heerlijk Alka® voetbad. Daarnaast overlopen we jouw zwangerschap, eventuele klachten of allergieën. Ook wordt er naar de harttonen geluisterd. We bespreken wat je aangenaam vindt en welke delen eventueel pijnlijk zijn en dus extra aandacht verdienen. Na het voetbad en de thee ben je lekker opgewarmd en ga je liggen voor een ontspannende massage van het lichaam.​ Deze zachte en liefdevolle massage wordt deels op de zij uitgevoerd of half zittend, waarbij je comfortabel ondersteund wordt met kussens. In een aangename setting, met de juiste temperatuur, geur en zachte muziek heb je alle ingrediënten om volledig te ontspannen. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke oliën. Onze huid is ons grootste orgaan, dat moeten we met de nodige zorg behandelen. Het heeft een belangrijke beschermende en absorberende functie. De natuurlijke olie (koudgeperste biologische jojoba) voedt onze huid, zorgt ervoor dat de poriën beter openen en de huid dus beter hydrateert.

Ik ben helemaal fan van de Alka® badjes. Wil je weten waarom? Lees hier: www.alka.nl

Wanneer kan een zwangerschapsmassage?

In principe kan een zwangerschapschapsmassage op elk moment in de zwangerschap hoewel er wel enkele aandachtspunten zijn. Vooraf worden enkele zaken overlopen die me meer inzicht geven of een massage op dat moment aangewezen is of niet. Voornamelijk in het eerste trimester, wanneer de foetus zich aan het vormen is. Er is geen wetenschappelijke evidentie die aantoont dat dit een zwangerschapsverlies uitlokt maar in deze periode zijn we liever voorzichtig en worden buik en onderrug bijgevolg niet gemasseerd. Na het eerste trimester wordt gewoonlijk de buik mee gemasseerd. Er wordt op die manier extra contact gemaakt met dat kleintje, zowel door jou als door mij. Vooraf vraag ik toestemming omdat aanrakingen nagenoeg altijd intiem zijn, zeker op die plaats. Het kan goed zijn dat jij je er op dat moment niet comfortabel bij voelt en liever hebt dat je buik niet wordt aangeraakt. In dat geval wordt die zone niet meegenomen in de massage

Deze behandeling duurt in zijn totaliteit 90 minuten en bedraagt €60

(het prenataal consult wordt rechtstreeks geregeld via de derdebetalersregeling. Ik heb hiervoor wel een klevertje van de mutualiteit nodig) 

massage

Post-partum Bliss

Waarom een post-partum massage?

Na de zwangerschap heeft je lichaam extra veel deugd van een massage. De bevalling zelf, maar ook de zorgen voor je kindje eisen zijn tol op je nog herstellende lichaam. Deze massage zorgt voor ontspanning en verlicht de pijn. Daarnaast speelt zelfzorg mee in je emotioneel herstel. Een mamamassage is een geschenk voor elke moeder. Een moment van liefdevolle zorg en aandacht voor jezelf.

 

Hoe verloopt deze massage?

Terwijl je geniet van je thee, krijg je een heerlijk Alka® voetbad en een voetmassage. We bespreken wat je aangenaam vindt en welke delen extra aandacht verdienen. Hierna ben je lekker opgewarmd en ga je liggen voor een ontspannende massage van het lichaam. Tijdens de massage richt ik mij voornamelijk op je nek, schouders en rug maar worden ook je armen, benen en voeten meegenomen. In een aangename setting, met de juiste temperatuur, geur en zachte muziek heb je alle ingrediënten om volledig te ontspannen. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke oliën. Onze huid is ons grootste orgaan en dat moeten we met de nodige zorg behandelen. Het heeft een belangrijke beschermende en absorberende functie. De natuurlijke olie (koudgeperste biologische jojoba) voedt onze huid, zorgt ervoor dat de poriën beter openen en de huid dus beter hydrateert. Indien gewenst, kan er een etherische olie aan toegevoegd worden. Ik besteed volledige aandacht aan jou als moeder, zodat je na een moment van zelfzorg opgeladen en ontspannen weer naar huis kunt gaan.

Ik ben helemaal fan van de Alka® badjes. Wil je weten waarom? Lees hier: www.alka.nl

 

Vanaf wanneer kan deze massage?

Deze massage kan vanaf 4 weken post-partum tot 12 weken post-partum.

Deze behandeling duurt in zijn totaliteit 90 minuten en bedraagt €90.

massage

Feminine Flow

Waarom deze massage?

Deze ontspanningsmassage is geschikt voor alle vrouwen die rust en ontspanning kunnen gebruiken. Het is een massage waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Het is een uitgebreide en professionele massage van het hele lichaam. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Daarnaast zorg het voor een totaalontspanning van het lichaam en je geest. Het vermindert stress en spierspanning. Het helpt tegen slapeloosheid en brengt je terug naar jezelf.

Hoe verloopt deze massage?

Het is totale lichaamsmassage. Tijdens de massage richt ik mij voornamelijk op je nek, schouders en rug maar worden ook je armen, benen en voeten meegenomen. In een aangename setting, met de juiste temperatuur, geur en zachte muziek heb je alle ingrediënten om volledig te ontspannen. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke oliën. Onze huid is ons grootste orgaan en dat moeten we met de nodige zorg behandelen. Het heeft een belangrijke beschermende en absorberende functie. De natuurlijke olie (koudgeperste biologische jojoba) voedt onze huid, zorgt ervoor dat de poriën beter openen en de huid dus beter hydrateert. Indien gewenst, kan er een etherische olie aan toegevoegd worden. Ik besteed volledige aandacht aan jou als vrouw, zodat je na een moment van zelfzorg opgeladen en ontspannen weer naar huis kunt gaan.

Vanaf wanneer kan deze massage?

Deze massage kan vanaf 3 maanden na de bevalling.

Deze behandeling duurt in zijn totaliteit 60 minuten en bedraagt €65.

Reflexology

zwangerschaps
reflexologie

Zwangerschapsreflexologie helpt om ontspannen te genieten van je zwangerschap. Met rustige behandelingen die veilig zijn voor je baby, werk ik met jou aan klachten waar je last van hebt en help ik je te ontspannen.

 

Als je zwanger bent gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. En in je hoofd. In deze bijzondere periode kun je te maken krijgen met zwangerschapsklachten. Speciaal hiervoor bied ik zwangerschapsreflexologie aan.

Zwangerschapsreflexologie kan je helpen bij deze klachten:
 

 • Misselijkheid

 • Maagzuur

 • Rugpijn

 • Bekkenpijn

 • Stemmingswisselingen

 • Blaasontsteking

 • Constipatie

 • Slapeloosheid

 • Oedeem (ophoping van vocht)

 • Hoge bloeddruk

 • Stress

Deze behandeling duurt in zijn totaliteit 60 minuten en bedraagt €35.

(Inclusief prenataal consult - wordt rechtstreeks geregeld via de derdebetalersregeling. Ik heb hiervoor wel een klevertje van de mutualiteit nodig) 

Stuitligging - Moxa therapie

Ligt je baby in stuit? Bij een stuit- of dwarsligging kan voetreflextherapie en moxa-behandeling helpen om je kindje te laten draaien. De moxa-behandeling begin je bij voorkeur in de 33e week, als je kindje dan nog niet is gedraaid. Je kunt dan tot de 36e week zelf werken aan het draaien van je baby, door dagelijks moxa-behandeling te doen in combinatie met oefeningen en houdingen. Ik leg je duidelijk uit wat je moet doen. Je gaat werken met een moxastick, die krijg je van mij mee. Hier lees je meer over moxa bij stuitligging. Het gelinkte artikel geeft je alvast een indruk van wat moxa-therapie is.

Deze behandeling duurt in zijn totaliteit 60 minuten en bedraagt €40.

(Inclusief prenataal consult - wordt rechtstreeks geregeld via de derdebetalersregeling. Ik heb hiervoor wel een klevertje van de mutualiteit nodig) 

Stimuleren van je bevalling

Wanneer de bevalling niet vanzelf start, kan reflexologie worden ingezet om de weeën op te wekken.

 

Deze behandeling kan worden ingezet als:

– Je overtijd bent maar de bevalling laat op zich wachten;

– Je vliezen zijn gebroken maar de weeën blijven uit;

– Ontsluiting wil niet vorderen;

– De gynaecoloog wil dat je eerder bevalt vanwege medische redenen of groot kind;

– Bij een miskraam waarbij het vruchtje niet wil loslaten.

 

Tijdens de behandeling wordt rustig gestart met ontspanningsgrepen om lichaam en geest te ontspannen. Aansluitend worden belangrijke reflexzones en acupunctuurpunten gestimuleerd. Aan het eind van de behandeling is het lichaam in de nieuwe balans en rust gebracht. Het is ideaal wanneer je naar binnen keert en nog idealer als dit gevoel thuis ook aanwezig blijft. Zeg daarom gerust al je geplande afspraken na de behandeling af, zodat je in dit gevoel blijft en tijd en rust neemt om te kunnen bevallen.

 

Er is geen garantie dat het lichaam gaat reageren, soms is een herhaling van de behandeling nodig.

Deze behandeling duurt in zijn totaliteit 60 minuten en bedraagt €40.

(Inclusief prenataal consult - wordt rechtstreeks geregeld via de derdebetalersregeling. Ik heb hiervoor wel een klevertje van de mutualiteit nodig) 

Wil je een massage cadeau geven?

Wie verdient volgens jou een zalige massage en waarom? Laat het gerust weten via mail en een cadeaubon komt jouw richting uit na het ontvangen van de betaling. 

Mobiel

+32 (0)474 47 61 08

Email 

Afspraak

bottom of page