top of page

De begeleiding van een vroedvrouw is erg waardevol, maar wat kost het nu eigenlijk? Hieronder vind je alle info terug over de tarieven. 

Sinds 1 januari 2024 werk ik gedeconventioneerd.

Dit doe ik zodat ik een correcte vergoeding krijg die in verhouding staat met de tijd en verantwoordelijkheid van de verleende zorg als vroedvrouw.

Ik werk via de derdebetalersregeling.

De derdebetalersregeling houdt in dat u, als patiënt, de tegemoetkoming van de verplichte ziekteverzekering (mutualiteit) niet hoeft te betalen. U betaalt enkel het persoonlijk aandeel (= remgeld + honorarium). 

 

Je hospitalisatieverzekering voorziet in de meeste gevallen een terugbetaling van dit persoonlijk aandeel. Informeer zelf bij je eigen hospitalisatieverzekering en vraag na welke kosten ze vergoeden. Meestal voorzien ze een terugbetaling voor de medische verstrekkingen 1 maand voor en 3 maanden na de geboorte (kan langer of korter zijn afhankelijk van jouw polis). Verder kan je ook navragen hoe lang het duurt vooraleer je een terugbetaling ontvangt.

 

Patiënten met een verhoogde tegemoetkoming (OMNIO statuut) zijn vrijgesteld van eventuele supplementen. Dit statuut kan je herkennen aan het nummer XX1 op je mutualiteitsklevertje (bvb: 101-121-411)

 

Al deze tarieven zijn inclusief de opstart en onderhoud van je dossier, mijn expertise, flexibele bereikbaarheid, transportkosten, materiaalkosten, overheadkosten, etc.

 

Praktisch:

Aan het begin van de volgende maand krijgt u via mail een factuur die u dan dient te betalen. Breng deze factuur vervolgens binnen bij uw (privé) verzekeraar om (meestal) zowel het remgeld als het ereloon supplement te kunnen terugtrekken.

Vragen?

Hebt u vragen, twijfel niet om mij te contacteren. 

Voor mij heeft elke vrouw recht op een vroedvrouw.

 

Regio

Momenteel ben ik werkzaam in volgende regio’s:

Hasselt, Sint - Lambrechts - Herk, Alken, Wellen,

Kortessem, Sint - Truiden, Nieuwerkerken, Geetbets,

 Herk - De - Stad, Lummen, Halen, Heusden - Zolder,

Zolder, Diepenbeek, Zonhoven.

 

Staat jouw gemeente niet tussen de lijst?

Neem gerust contact op met mij.

Mamasté baby (c) Karen Nachtergaele Fotografie-61.jpg

Ik wens meer info:

Voor meer informatie over de tarieven, gelieve mij te contacteren

bottom of page